Чистота:Графитите на „Чифте Баня“ бяха компроментирани от времето, не сме против изкуството

By Тони Тодорова, 05.04.2014

Графитите по стълбите към „Баня Старинна“ в подлеза на „Чифте баня“ са били компрометирани от времето, олющени и изрисувани с маркери – за това „Чистота“ ги покри и изтри изцяло. Това заяви шефът на общинското предприятие Иван Стоянов относно изтритите рисунки, направени преди година и половина по време на Стрийт Арт Фест. Всички графити, които сме изчистили бяха в ужасно състояние, с налепени върху тях обяви, драсканици и почти  бяха паднали сами от времето, категоричен бе той.

Стоянов добави, че общинската фирма няма нищо против графитите из града – те са оказали помощ по време на самия Стрийт Арт Фест, като са почистили основата за рисуване и са извозвали отпадъците след фестивала. Новата бяла основа може отново да се ползва за нови рисунки и сме насреща да помогнем на организаторите на последващо събитие, каза още Иван Стоянов.

Работата по подлеза ще продължи, като ще се изчистват парапети и други места с драсканици. По думите на шефа на „Чистота“, в предприятието правят ясна разлика между обикновените драсканици и графитите и не биха посегнали на изкуство.

на снимката: Видът на подхода към подлеза от северозападната страна преди намесата на „Чистота“.


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Един коментар

  1. Adlin казва:

    Good point. I hadn’t thouhgt about it quite that way. 🙂

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *