Графитите сменят драсканиците в „Цар Симеон Велики“

By Тони Тодорова, 05.04.2014

Изкуството на графитите сменя драсканиците в СОУ „Цар Симеон Велики“

Драсканиците по южната фасада до входа на СОУ „Цар Симеон Велики“ изчезнаха за по-малко от ден и ще бъдат заменени от красив артистичен графит. Седем майстори на визуалното изкуство ще преобразят стената на школото, която  до преди ден бе в неугледен вид. Стената бе предварително боядисана в еднакви тонове, след което върху нея ще се изобрази ученик, който лети в небесата, благодарение на своите знания. Художествената творба, висока няколко метра, се прави по случай Деня на народните будители. 1 ноември е отделен за подготвяне на основата за рисуване, след което до 3 ноември, неделя, графитът ще бъде завършен докрай.

Седемте художника привлякоха вниманието на всички ученици още със стартирането на работата си тази сутрин. Малчуганите се втурнаха да помагат с работата по издигане на скелето, смесването на боите и подготвяне на рисунката. Работата на графити-майсторите среща голямо одобрение и от учителите и директорът на СОУ „Цар Симеон Велики“.

Събитието се случва благодарение на Община Пловдив, пицарии „Верди“, Net365, фирма „Лювик“, „Терес Билд“, магазини „На Тъмно“ и с медийното партньорство на Mediacafe, PlovdivClubs и „Под тепето“. Изработването на графита е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Атвор: Теодор Караколев


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *