Младежки глас: Едни развиват, други затриват

By Тони Тодорова, 05.04.2014

Общината в лицето на отдел „Чистота“ направи услуга на уличните художници в Пловдив, като им предостави още едно място за рисуване. Тази „мечешка услуга“ обаче изглежда да не се харесва на гражданите, които свикнаха с хубавите графити направени от „Младежки глас“ на Street art fest преди малко повече от година.

Уличното изкуство заслужава своето място под слънцето, а хората поканени да участват в конкурса засвидетелстват своето уважение към града, гражданите и организаторите чрез труда си. Всичко това не е просто драсканица, а начин на изразяване.

Потърсихме за коментар един от известните художници и участник Димитър Механджийски, който не знаеше, че неговият труд и този на колегите му бе премахнат:

„Не мога да разбера защо се работи така. Ако ще се махат графитите, по-добре да бъдат премахнати всички, от целия подлез. Иначе стои грозно и някак си неестествено.“

Ето какво каза един от организаторите на Street art fest Бекир Челик:

„За съжаление, това се случва с културата ни през последните 20 години, та да не кажа и повече – едни се опитват да я развиват, други пък – да я затриват. Но няма да бъда черноглед, просто не е в стила ми и ще се надявам този подлез да не заприлича на един друг, който е 50 метра. по-надолу към тунела, който преди време също беше поизчистен и белосан. Съветвам ви скоро да минете оттам и да видите сега на какво прилича. Просто подлеза на „Баня старинна“ няма да стане по-красив, отколкото е бил!“


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *