Banksy – # WithSyria

By Тони Тодорова, 05.04.2014

Неуловимият британски уличен артист Banksy, чийто рисунки се появиха на редица емблематични места в Ню Йорк миналата есен, представя на публиката нова акция с ново изкуство, на третата годишнина от сирийската гражданска война.

Новото е всъщност старо – преработка на популярната работа на Banksy, наречено „Момиче с балон“. Той идва с нов таг – # WithSyria, който се очаква да бъде споделен надлъж и нашир, за да се отбележи третата година на насилие в страната,  където жертвите надхвърлят 100 000 души.

В промоционалното видео на новата кампания, разказана от Идрис Елба (Banksy) и озвучено от Elbow, артистът апелира световните лидери да сложат край на кръвопролитията и страданията. А на 13-и и 15-и артистът ще координира глобално бдение.

Би Би Си съобщава, че днес (13-и март) момичето с балона ще бъде проектирано върху различни международни забележителности, сред които Айфеловата кула и колоната на Нелсън.

На уебсайта си Banksy е написал: „На 6-и март 2011 година в сирийския град Дара, петнадесет деца са арестувани и измъчвани, за боядисване на анти-авторитарни графити. Протестите които последваха от това, доведоха до избухването на насилие из цялата страна, а то прерасна в гражданска война, принуждаваща 9,3 милиона души да напуснат домовете си“.

 


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Един коментар

  1. Upin казва:

    That’s not even 10 miutnes well spent!

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *