81

Различното изкуство – графитите

By Graffiti team, 21.12.2013

Продължаваме традицията, която създадохме, да ви показваме разнообразно и интересно улично изкуство по целия свят. Днес отново ще обърнем внимание на графитите.

Стрийт културата и графитите са добре известни с това, че са провокативни, привлекателни, смели и безкомпромисни. Вече едва ли съществува човек, който да не знае, че първоначално те са се използвали от бандите да отбелязват територията си в градските зони. Но в последствие графитите се превърнаха в среда, която предоставя възможности за неограничено изразяване на идеи, становища, послания.

За съжаление обаче все още голяма част от хората възприемат и асоциират графити изкуството единствено с банди и незаконна, криминална дейност. Все още те не могат да приемат, че това е изкуство и по този начин сивите градски пространства оживяват.

Френският художник Julien Coquentin смята, че Street Art насърчава взаимодействието между хората и обществените пространства. Той смесва различни улични произведения със заобикалящата ги действителност и съпоставя рисуваните светове с реалността.

81

JulienCoquentin2

julien-coquentin5

източник: медиакафе


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *