flf

Kotk: „Предизвикателството в графитите е в това да покажеш, че си по-добър от другите“

By Тони Тодорова, 02.04.2015

Тагът ми еKotk.

Крюто миNLS.

Занимавам се с графити от повече от 12 години.olki

Зарибих се в 8ми клас в училище имаше 2-ма „драскачи“ в моя клас, където постоянно изтагваха тоалетните и класната стая.

Преди Kotk съм сменил Kraw и Koma. Kraw ми беше първият таг.

А Kotk идва отКotk идва от мъжка котка /котк.jkiuj

Спрейовете, които предпочитам Montana black.

1 25863258632 sdfghkl

За NLS…С тях съм.. от 12 години. От начало започнахме с Weako и още 2 момчета, имахме си наше крюFBC. Обикаляхме и изтагвахме целия град, докато научихме за Cros – единият от основателите на NLS. Разбрахме, че събира “тийнейджъри“ на тавана си и ”ги учи на графити“ и започнахме да ходим при него и да се интересуваме малко по-сериозно от графитите като цяло. Там се запознахме с другите “тийнейджъри” Stun, Otep, Rate, Prey и Toka и започнахме да движим заедно. Тогава те бяха NLS, а после не след дълго влезнахме аз и Weako и така. Днес сме в малко по различен състав, но crew-то е живо и ще остане живо.

Крюто се създава и привилегии няма особено големи, не ти дават купони и паркинг място.. крюто са приятелите ми. Израстнали сме заедно, преживели сме доста заедно и се надъхваме един от друг…

Толкова години ни държат заедно… общите ни интереси предполагам.

Занимавам се с татуиране…от близо 3 години, започнах да татуирам, за да си набавя пари за боя реално, а и винаги ми е харесвало, просто не бях събирал смелост до сега.  Да различни са доста от графитите, но е забавно да ги смесваш.. хубавото е, че можеш да се “възползваш” от тях ..тоест, използвам неща от графитите в татусите и обратното, разширяваш кръгозора.

Зарибих се по татусите… от  Prey (NLS), той започна първи от нас преди около 3 години, след това Stun и накрая и аз се зарибих, а за графити не ми остава много време наистина или поне не толкова колкото ми се иска, но все пак правя при всеки удобен момент.

1425721_326202834248240_4685298849378924142_n 1979477_335163333352190_706987687772467424_n

В реалния живот… Знам какъв не съм …не съм Batman

Художествено образование… нямам… и не знам, винаги ми е харесвало да рисувам още от малък.. просто съм стигнал до графитите в някакъв етап и съм решил, че това е, което искам да правя най-много. Научих се, може би на уважение и да не излизам от очертанията в оцветяванките..

xz

Определено предпочитам Денят за рисуване…вечерите са за разпускане, а и е тъмно за работа, ще си повредя очите.

Хората, които ми вдъхват стимул и мотивация са…обикновено хората, които са около мен.

Поле за изява в  България…не съм сигурен още дали има, но за сега ми харесва.

Професията, която винаги съм искал да работя е… Космонавт.. но надали с моите възможности…не бих си сменил професията за нищо, татуировките са нещо, което освен, че ми изкарва прехраната и ми доставя огромно удоволствие,са и като някакъв заместител на графитите, изпълва ме точно като след завършен графит, когато завърша татуировка. А иначе, като бях по-малък, много ме влечеше журналистиката, за малко да се запиша в такава паралелка след основното… може би това щях да правя… кой знае.

На графити сцената у нас липсва… Ами липсват…графити..

Рисувам предимно с… хората от крюто ми, при всяка възможност рисуваме заедно, но, когато съм по нашият край (Добрич), иначе в София понякога правим с USA94, Maze, Felon,Goat, FunneSpote – докато бях в Лондон. Преди се събирахме повече хора и по-често, сега всеки е нанякъде…

v

Последната стена е… в Добрич, на годишното събиране на крюто. Сега на 3-ти март навършихме 12 години заедно..и направихме една доста голяма стена, всички заедно ..

11082695_10203808061588579_2039585816_n 11086966_10203808062828610_1860451745_n

Предизвикателството в графитите…преди всичко е в това да покажеш, че си по-добър от другите, да си мерим…линиите  така да се каже, кой ще направи по-голямо и цветно парче на по-видно място…естествено някой ще каже това е клише…ама това е графити.. другото са вече разни артове, дето сега са модерни.

Мечтана стена, която искам да избомбя…Стена не.. совалка искам да избомбя. Не съм планирал нищо още.. напоследък съм изгубил контакти с НАСА, чакам да ми се обадят ако излезе нещо. Иначе извън рамките на трудно-осъществимите мечти, искам калкан да направя. Все още не съм имал възможността да изрисувам цял калкан на сграда.

Между бомба и легал Избирам и двете, вече не ги деля и двете ми харесват и в двете има емоции, така че правя това, което ми позволяват възможностите в даден момент.

Най-интересната ми случка с графитите и една от най-запомнящите се беше в Търговище, не помня годината, но рисувахме с крю-то на някакъв фест… на една стена, която беше около 3 метра висока и през цялото време над нас на стената се разхождаше един младеж, който доста си беше пийнал…

Ние както си рисуваме, младежа се просна между мен и Rate от 3 метра височина… и не стана от там… Rate го очерта с един бял спрей и му написа R.I.P, след което дойде линейката и ни поругаха малко, ама си беше забавно тогава.

loki lop

Съвета ми за начинаещите е да се информират повечко…сега има много информация, да гледат и да се учат, да правят повече, отколкото говорят, а ако не правят, поне да не говорят много.

loikloikloikloi mk mkoi loikjhg loik lkjh kggk K dfjgg dfghjkojhgfd dfghjkl c defrgtyhujiklo;lkjhgfdsa

ZX.jpgd ZX  werty 258 ;kjh


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Един коментар

  1. Jhonatta казва:

    Well done to think of soiethmng like that

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *