STREET ART НАПОДОБЯВАЩО ГРАФИТИ

By Тони Тодорова, 04.04.2014

Джеси Олуен е интердисциплинарен визуален артист, който твори в Южна Корея. Талантът му обхваща живопис, графика, скулптура и tattoo art. С невероятна история на почти цяло десетилетие като художник на стъкло, и завършил обиколка из Канада на колело (7700 км) през 2011, Олуен има за цел да създава изкуство, достъпно за широката публика.

За него хората трябва да могат да се възхищават на изкуството както в галериите, така и на открито, на улицата и обществените пространства.

Той създава подобия на графити, направени от дърво и боя, представляващи това което консервативно се смята за красиво и ценно – цветя, диаманти и сладки котенца, целейки да контрастира на заобикалящата среда.

„Целта ми е за кич… Но смятам, че сливането на два свята често създава изненадващи и приятни резултати. Излагането на работа на открити пространства, ги поставя под различна светлина, а също и стават достъпни и за зрители, които не могат да са редовни посетители на галериите. В крайна сметка считам, че изкуството трябва да бъде за всички и че трябва да се опитаме да отворим себе си и да търсим красотата в неочаквани места.“, споделя художникът.

Jesse-Olwen-Art-2-

 

Jesse-Olwen-Art-6

 

Jesse-Owen-Art2

 

Jesse-Olwen-Art-4

 

Jesse-Olwen-Art-3

 


FacebookTwitterGoogle+PinterestSvejoShare

Един коментар

  1. Aman казва:

    Many many quitaly points there.

Имаш какво да допълниш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *